Viisi liikunnallista puuhaa koko perheelle!

Kaikkihan sen tietävät: liikunta tekee hyvää. Siitä saa energiaa ja keskittymiskyky paranee. Tutkimusten mukaan liikkuvat lapset pärjäävät paremmin koulussa. Se näkyy varsinkin matematiikassa, kielissä ja lukemisessa.

Annamme viisi vinkkiä koko perheen yhteiseen puuhasteluun!

Luontoretki
Pakkaa reppuun eväät ja kuumaa juotavaa. Sitten vain ulos luontoon joko jalan, suksilla tai lumikengillä. Hauskan yhdessäolon lisäksi luvassa on raitista ilmaa ja liikuntaa.

Uimahallireissu
Kun on hauskaa, ei edes huomaa samalla saavansa myös liikuntaa! Uiminen, sukeltelu sekä hippa ja pallonheitto saavat sykkeen kohoamaan niin lapsilla kuin aikuisillakin.

Geokätköily
Lataa sovellus (Geocache) ja liity geokätköilijöiden suureen joukkoon. Toimii niin Suomessa kuin ulkomaan reissuillakin. Kätköillessä saa liikuntaa ja kokee löytämisen riemua (jos kätkön löytää!). Geokätköt on usein piilotettu mielenkiintoisiin paikkoihin, joissa opit jotakin paikkakunnasta. Ne ohjaavat lomareissuilla nähtävyyksiin, joita ei muuten löydä.

Temppu-, seikkailu- tai trampoliinipuisto
Posket punoittavat ja hiki lentää, kun pääsee sisätiloihin hyppimään, pomppimaan ja kiipeilemään. Monen lapsen toivekohde talviaikaan.

Luistelu
Luistimet jalkaan ja kypärät päähän! Sitten vain luistinradalle tai auratulle luonnonjääradalle.

26.08.2020