Viisi koko perheen lomavinkkiä

Vietä mukava loma perheen kanssa!

 

  1. Ympäristöystävällisyys säästää myös kukkaroa

Suosi lähimatkailua. Mitäpä jos tekisitte vain yhden päivän reissun? Yöpykää teltassa tai matkustajakodissa. Päivän teemana voi olla melonta, jos matka vie vesistön lähelle. Suomessa riittää hienoja kohteita, esimerkiksi kansallispuistoja, joissa on tauko- ja yöpymispaikkoja. Katso lähin kansallispuisto täältä: https://www.luontoon.fi/kansallispuistot. Oletko muuten jo kolunnut oman paikkakuntasi nähtävyydet? Ne jäävät joskus huomiotta, koska ovat liian lähellä.

 

 

  1. Vähän kauemmas

Haluatko reissata muuallakin kuin Suomessa? Mars matkaan muihin Pohjoismaihin! Miten olisi kukoistava Gotlanti, Norjan jylhät vuonot tai sykkivä Kööpenhamina? Ruotsista löytyy Tukholman lisäksi mahtavia kohteita lapsiperheelle, kuten Smålandissa sijaitseva Astrid Lindgrenin maailma. Tanskassa on monen toivekohde Legoland.

 

  1. Lapset mukaan suunnitteluun

Ota lapset mukaan suunnittelemaan matkaa. Niin hekin pääsevät kertomaan mielipiteensä ja intoilemaan jo etukäteen. Ohjelmaa ei kannata ahtaa liian täyteen, sillä lapsi haluaa ottaa rennosti ja vain olla. Siinä hyvä neuvo meille aikuisillekin. Pakatkaa tavarat yhdessä ja tutkikaa karttoja, niin koko perheen matkakuume kasvaa.

 

  1. Itse matka on elämys

Junamatkailu kasvattaa suosiotaan, ja matka voi olla itsessään jännittävä elämys. Lapsiperheet saavat junamatkoista alennusta. 0-3-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi, 4-16-vuotiaat saavat 40 % alennuksen kaukoliikenteen hinnoista. Alle 10-vuotias lapsi matkustaa ilmaiseksi yöjunassa vanhempiensa hytissä. Junamatka Helsingistä Pietariin kestää vain 3,5 tuntia. Entäpä koko perheen Interrail-reissu reput selässä? Vaatii vähän seikkailuhenkeä, mutta antaa paljon. Katso lisätietoja VR:n sivuilta: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/interrail

 

 

  1. Muista nämä

Ota rennosti, kyllä kaikki järjestyy. Rento tunnelma tarttuu lapsiinkin. Muista kuitenkin pari asiaa, niin kenenkään pinna ei pala. Eväät ovat a ja o, kun matkustetaan. Pari hedelmää ja pähkinät tainnuttavat niin aikuisen kuin lapsenkin alkavan kiukun. Koko perheen laatima soittolista autoon selättää puolestaan musakinastelun. Samalla voitte arvuutella toistenne valitsemia lauluja.

26.08.2020

Hvorfor hestebøker får barn (og deres foreldre) til å fortsette å lese

Hevoskirjoja lukevat lapset (ja heidän vanhempansa)

Varför hästböcker får barn (och deras föräldrar) att fortsätta läsa

Pidätkö sinäkin kesällä vapaata ääneen lukemisesta?

Ei ostositoumuksia
Boksin voi peruuttaa helposti
Lukuiloa jo yli 100 000 lapselle

Penny & Friends antaa 100 % hevos- ja lukuiloa!

GIRL:IT antaa 100 % tyttövoimaa ja lukuiloa!