Sisustusratkaisuja, jotka houkuttelevat lapset lukemaan

On monta tapaa kannustaa lapsia lukemaan. Yksi on suunnitella kodin sisustus niin, että se tarjoaa viihtyisiä lukupaikkoja ja houkuttelee lapset lukemaan.

Viimeisen vuoden aikana ihmiset ovat viettäneet aikaansa kotona varmaan enemmän kuin koskaan ennen. Samalla moni on alkanut pohtia, kuinka kodista voisi tehdä entistäkin viihtyisämmän. Uusi tilanne on synnyttänyt oivallisen tilaisuuden vaihtaa huonekalujen paikkaa tai jopa pistää sisustus kokonaan uusiksi.

Osa muutoksista saattaa olla pelkästään esteettisiä, osa taas käytännöllisiä ja osa molempia. Parhaassa tapauksessa muutoksesta on konkreettista hyötyä, se voi esimerkiksi innostaa lukemaan.

Monessa aiemmassa blogijutussa olemme jo tuoneet esille, kuinka tärkeää lukeminen on. Tutkimukset ovat osoittaneet, että lukeminen esimerkiksi parantaa lasten koulusuorituksia ja lisää heidän hyvinvointiaan.

Kuinka sisustusratkaisuilla voi edistää lasten säännöllistä lukuharrastusta?

Tässä muutama vinkki:

 

Asettele kirjat saataville

Pidä kirjat ja lehdet hyllyillä, joihin lasten on helppo ylettyä, ja sijoita hyllyt mielellään lasten lempipaikkoihin. Pidä myös huoli siitä, että hyllyt ovat järjestyksessä ja näyttävät houkuttelevilta.

Kannet esiin

Asettele osa kirjoista niin, että niiden kannet näkyvät. Silloin ne on helpompi huomata! Vaihda näkyvimmin esillä olevia kirjoja silloin tällöin. Se tuo vaihtelua ja pitää mielenkiinnon yllä. Voit valita esimerkiksi vuodenaikaan, lapsesi kiinnostuksen kohteisiin tai parhaillaan koulussa opittaviin asioihin liittyviä kirjoja.

Perusta mukava lukusoppi (joka on kaukana tv:stä)

Se voi olla nojatuoli, jonka vieressä on hyvä lukulamppu, tai sohva, jolla on huopia ja pehmeitä tyynyjä. Kun tarjolla on viihtyisä paikka, päivittäisestä lukuhetkestä tulee helpommin tapa. On tärkeää, että lukusopesta ei ole näköyhteyttä televisioon, joka helposti harhauttaa huomion.

Kokoa lukemista koreihin

Kaikkien kirjojen ei tarvitse seistä hyllyssä. Voit myös asetella lapsille mieluisiin oleskelupaikkoihin pieniä koreja, joissa on kirjoja, sarjakuvalehtiä ja aikakauslehtiä. Silloin he todennäköisemmin nappaavat itselleen jotakin lueskeltavaa, kun sille päälle sattuvat.

Muista valaistus

On tärkeää, että lukusoppi on hyvin valaistu, jotta sitä voi käyttää kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Muuten satsaus viihtyvyyteen voi tuottaa pettymyksen, kun soma lukusoppi jää vaille käyttäjiä.

17.03.2021

Hevoskirjoja lukevat lapset (ja heidän vanhempansa)

Pidätkö sinäkin kesällä vapaata ääneen lukemisesta?

Tähtipelaaja Marcus Rashford tahtoo avata kirjojen maailman kaikille lapsille

Etsitkö täydellistä joululahjaa? Tulit oikeaan paikkaan!

Ei ostositoumuksia
Sisältää toimituksen
Boksin voi peruuttaa helposti
Lukuiloa jo yli 100 000 lapselle

Penny & Friends ger 100% häst- och läsglädje!

GIRL:IT ger 100% girl power och läsglädje!

Kickerz ger 100% fotbolls- och läsglädje!