Julkisuuden pimeä puoli

Arjen pienet asiat inspiroivat kirjailija Linda Skuggea – samoin kuin julkisuuden pimeä puoli. Muiden muassa sitä käsittelee kirja Alexia ja teatteripaniikki.

Mistä saat inspiraatiota?

– Kirjoittaminen luistaa, kun tuntee aiheen. Alexia ja teatteripaniikki sijoittuu teatterin maailmaan. Minä sain teatterioppia, kun toimin teatterissa tuottajana. Silloin roikuin teatterilla melkein joka päivä, Linda Skugge kertoo.
– Toisaalta innostun yksittäisistä sanoista, kuten sissiteatteri. Se on eräänlaista poliittissävytteistä teatteria, jossa näytellään kadulla. Eräs näyttelijä halusi perustaa sissiteatterin vuoden 2014 vaalien yhteydessä, ja sana jäi mieleeni.

Kirja kertoo Alexia-tytöstä, joka on tunnettu tubettaja. Julkisuus ei ole aina yksinomaan mukavaa.

Linda Skugge haluaa kertoa julkisuuden negatiivisista puolista. Siksi aihe pääsi mukaan Alexia-kirjaan. Hän aikoo käsitellä samaa aihetta jatkossakin.
– Julkkiksena olo on arvotonta. Muut luulevat tietävänsä, millaista se on. Muut kuvittelevat tuntevansa julkisuuden henkilön. Jotkut ovat epämiellyttävällä tavalla uteliaita. Joidenkin ihmisten silmät oikein välähtävät, kun he tunnistavat telkkarista tutun henkilön.

Lindan mukaan yleisin harhaluulo on, että julkisuuden henkilöt ovat aina varakkaita.
– Törmään tähän usein. Sitä lapsenikin ovat saaneet kuulla – että heidän äitinsä on varmasti rikas, koska hän esiintyy Ruotsin televisiossa. Niin asia ei monen kohdalla todellakaan ole, pikemminkin päinvastoin. Julkisuuden henkilöiden otaksutaan esiintyvän vain pientä korvausta vastaan, koska he haluavat näkyvyyttä. Hyvinkin tunnettu henkilö voi olla melkoisen varaton.

– Nuorille pitää selittää, ettei julkisuus sinänsä saa olla tavoite, Linda Skugge sanoo.
– Kohtaan paljon nuoria, kun vierailen kouluissa. Monet sanovat, että he haluavat olla tunnettuja. Miksi he haluavat sitä? Miksei puhuta enemmän siitä, että kulttuurin alalla ihmisten toimeentulo voi olla niukkaa? Parempi hankkia ensin ammatti, jolla elää. Siitä saa inspiraatiota näyttelijän tai kirjailijan töihin!

26.08.2020

Hvorfor hestebøker får barn (og deres foreldre) til å fortsette å lese

Hevoskirjoja lukevat lapset (ja heidän vanhempansa)

Varför hästböcker får barn (och deras föräldrar) att fortsätta läsa

Pidätkö sinäkin kesällä vapaata ääneen lukemisesta?

Ei ostositoumuksia
Boksin voi peruuttaa helposti
Lukuiloa jo yli 100 000 lapselle

Penny & Friends antaa 100 % hevos- ja lukuiloa!

GIRL:IT antaa 100 % tyttövoimaa ja lukuiloa!